Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Harry Potter szereplő leírások

Harry Potter

 

feq.jpg

Harry James Potter 1980. 07. 30- án született Godric Hollowban. Apja James Potter aranyvérű, anyja mugli származású volt, ezért Harry úgynevezett félvér. Egy éves korában Voldemort megkereste, és megölte a szüleitt, eredetileg őt is megakarta, de anyja testével védte, ezért az átok vissza pattant, és a sötét nagyúr átmenetileg elvesztette erejét. Ezek után anyja nővéténél, és annak családjánál nevelkedett. Unokatestvére, nagybátyja és nagynénje megkeserítette életét. Tizenegy éves korában levelet kapott a Roxfort boszorkány- és varázslóképző szakiskolából, ahol a griffendél házba került, ott megismerkedett Ron Weasleyel, és Hermione Grangerrel. Eközben Voldemort új erőre tett szert, és össze szedte régi hadseregét a halálfalókat. Harry tizenhét éves korában megharcolt Tudjukkivel, és győzedelmeskedett. A késöbbiekben aurornak tanult, majd elvette feleségül Ginny Weasleyt, és három gyerekük született. James Sirius Potter, Albus Perselus Potter, Lily Luna Potter.

_____________________________________________________________________________

Ron Weasley

 

def.jpg

Ron Bilius Weasley összesen 6 testvérrel rendelkezett, Arthur Weasley és Molly Prevett gyerekeként. Ő volt a legkisebb fiú. Bátyjai, Fred és George Weasley sokat piszkálták az anyuci Roncimonciját. Miután tizenegy éves korában megkapta a levelet, a bátyjai levetett talárját, pálcáját, östjét...stb. használta. A Weasley család hiába volt aranyvérű, lenézték őket, mert kevés pénzük volt. Ron mindig próbált kitünni, de ebben még az is hátrányolta, hogy legjobb barátja társaságában, szinte észre sem veszik. Ötödik osztályos korában valóra vált álma, és bekerült a kviddics csapatba. A meccseken, annyira izgult, hogy mindent elbénázott, de ezen is felülkerekedett. Később feleségül vette, az egyik legjobb barátját Hermione Grangert. Két gyerekük született: Hugo Weasley és Rose Weasley.

____________________________________________________________________________

Hermione Granger

Hermione Jean Granger tizenegy éves koráig átlagos (mugli) életett élt. Szülei egyszerű fogorvosok. Hermione mindig próbált a legjobb lenni. Igazi barátja sose volt, Harry és Ron előtt. Mindenki utálta tudálékossága miatt. Eleninte Harry és Ron sem kedvelték, de mikor Hermione felvállalta a felelősséget Ron és Harry helyett, hogy a fiúk ne kerüljenek bajba, Hermione megmutatta, hogy tényleg a griffendélben a helye, ahová a süveg osztotta. A roxfortban is sokat piszkálták főleg a mardekárosok, azokon belül pedig Draco Malfoy. Hiába volt mugli származású, úgy ment roxfortba, hogy többet tudot, mint valamelyik aranyvérű gyerek. Nagyon sokat segített a fiuknak az évek során. Később Ron Weasley felesége lett és született két gyerekük. Hugo és Rose Weasley. Hugo egyidős Lily Luna Potterrel, Rose pedig Albus Potterrel.

 ____________________________________________________________________________

Draco Malfoy

Draco Malfoy szülei Lucius Malfoy és Nacissa Black Malfoy Voldemort hívei voltak. Lucius a Durmstrangba akarta iratni fiát, de Narissa nem akarta, hogy olyan messze tanuljon Draco, ezért a roxfort tanulója lett. Draco megvetette a muglikat, a mugliszármazásó embereket és a kvibliket. Ő a mugliszármazásuakra a sárvérű megszólítást használta. A Weasleyket is, mert őket a magafajták véráruróknak tartottak. Örök haragban volt Harry Potterrel, akivel először barátkozni akart, de miután elmondta véleményét Weasleyről, már nem. Hatodikas korában Voldemort azt a feladatot bízta rá, hogy ölje meg Albus Dumbledoret. Voldemort biztos volt benne, hogy nem fog sikerülni a feladat, azért adta ki a parancsot Draconak, hogy megbüntesse Luciust, aki kudarcot vallott a Minisztérumban a Potter elleni csatában. Draco nem tudta megölni Dumbledoret, de sikeresen bejuttatta a halálfalókat a roxfortba. A végső csata elötti időben a halálfalókkal volt, de utána már az egész család átállt a jó oldalra. Egy fia született, aki a hollóhátba került.

____________________________________________________________________________

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.