Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Féregfark feje a WC-ben!

Már csak 25 perc volt vissza a világ legunalmasabb mágiatörténet órájából. A diákok most kezdtek ébredezni, kivéve kettő tanulót, James Pottert és Lily Evanst. Ők eddig levelezéssel töltötték az időt. Te már megírtad a bájitaltan házi dolgozatot? - most kezdte el írni ezt a mondatot James, de hirtelen félbehagyta, mert kinyílt az ajtó. Az igazgató lépett be a terembe.

- Elnézést, Binns professzor, de Voldemort ügyeiről szeretnék beszélni a diákokkal. - kezdett bele mondandójába Dumbledore. – Szeretném, ha az iskola elvégzése után beállnátok a Főnix Rendjébe, amit a halálfalók ellen terveztem. És kérlek titeket, hogy segítsetek minél több boszorkányt és varázslót a mi oldalunkra állítani. Sajnos egyre több diák áll Voldemort oldalára. Köszönöm, hogy meghallgattatok! - azzal kilépett az ajtón.

James meggondolta magát. Félbe hagyta a mondatot, és elővett egy tiszta pergamen lapot, amire ezt írta: Biztos Pipogyusz is beállt a halálfalók közé! - miután befejezte, elküldte barátnőjének, Lilynek.

Lily nem akarta elhinni, hogy háború lesz. Most már Dumbledore is biztos benne, elvileg azért szervezi a Főnix Rendjét, nem? Miközben ezeket a szavakat gondolta, oldalra fordította a tekintetét, és észre vette a pergament, amit kb. 6 perce küldött neki James. Mivel nem akarta megváratni barátját - aki ezekben a percekben is mint mindig, úgy bámulta mintha még sosem látta volna -, ezért gyorsan nekiállt elolvasni a rövid megjegyzést. Bár ezt James még nem tudta, de jobban tette volna, ha az eredetit küldi el. Lilynek egy kicsit sem tetszett, hogy ilyet gondol Perselus Pitonról, hiszen James Potter még nem is ismeri. Mellesleg még 2 év sem telt el az óta, hogy Lily és Perselus jó barátok voltak. James nem számíthat jó válaszra. Lily nagyon dühös volt, ezért amikor elővette a pergamenjét és a pennáját, majdnem új pergament kellet kivennie a táskájából. A válasz nem éppen olyan lett, mint amilyet, általában valaki a szerelmének ír. HOGY ÍRHATSZ ILYET! HISZEN NEM IS ISMERED! AZT HITTEM, HOGY MEGVÁLTOZTÁL!!! - köztudott, hogy régebben Lily utálta Jamest, de ezen még Ágas barátunk is meglepődött. Egy ilyen válaszra mit lehet írni? Bár olyan 45 másodperc múlva már körmölte a választ, éreztetni akarta benne, hogy Lilynek nincs igaza, de azt is, hogy megbánta, amit írt a végére így nézett ki a pergamen: Lily, én tényleg nem ismerem Pitont, de attól még lehet saját véleményem, nem? De az, nem értem, hogy miért véded? Majdnem 2 éve te is megtapasztaltad, hogy egy undorító mardekáros, vagy már el felejtetted, hogy minek nevezett? - James úgy gondolta, hogy ennél kedvesebben nem tudja leírni érzelmeit, ezért késznek nyilvánította a levelet, és elküldte Lilynek. De hiába, Lily még csak hozzá se nyúlt a pergamenhez, most már biztos, hogy meg kell beszélni.

-...és ne feledjétek el, a 3 tekercses dolgozatot! - fejezte be az órát Binns professzor néhány rövid perc múlva. James gyorsan összedobta a cuccait, hogy utolérje Lilyt - aki már kiment a teremből -, amikor oda ment hozzá Sirius.

- Akkor megvárjunk, vagy menjünk le ebédelni? - kérdezte.

- Mindegy!- mondta az automatikus választ James. De amikor Lily nyomába szegődött, a lány hátraszólt, hogy nem érdekli, hogy mit akar mondani neki POTTER. Ezzel James szíve közepébe talált. Hogy mondhatja a barátjának, hogy Potter? Ezután 2 napig nem is találkoztak, valahogy James elfelejtett elmenni azokra az órákra, amin Lily is ott volt. A második nap éjjelén elszánta magát, és kitalálta, hogy rosszullétet színlel mugliismereten és megkeresi Lilyt. Meg is találta, a könyvtárban volt az egyik barátnőjével. Mikor James odament hozzá és kitátotta a száját, hogy elmondja a jól begyakorolt szöveget, Lily megszólalt:

- Feledjük el! - azzal megcsókolta a fiút, és folytatta. - Eljössz velem…

- James!!!!- Sirius nagyon zaklatott volt, amikor barátjához lépett. - Féregfark feje beszorult a WC-be! Beleragadt az eucto-plazmába, amit év elején ejtettem bele a WC-be! Gyere, Holdsápnak már szóltam, mondtam neki, hogy szóljon egy tanárnak, mi addig megpróbáljuk kiszedni a fejét! - ezeket a szavakat oly gyors sebességgel hadarta, hogy alig lehetett kivenni amit mond.

- Ööööö… Megyek segíteni! Lily, nem baj ha majd este mondod el? Köszi! - az utolsó két szót már futva mondta ki Ágas barátunk. Lilynek rosszul esett, hogy James inkább a barátaival van, minthogy meghallgassa a kérdését.

Amikor a fiúk megérkeztek a WC-hez, akkor már nagyon mérges arccal ott ált McGalagony az ajtóban, belülről pedig olyan szörnyű hangok hallatszottak… Mikor McGalagony meglátta a fiúkat, megszólalt. Olyan hangon, amiről a két tekergő biztosra vehette, hogy sok erőfeszítés kell hozzá, pedig a tanárnő kedves hangja is mérgesen cseng.

- Potter, Black, legyenek szívesek végre befáradni és segíteni a barátjuknak kiszedni Pettigrew fejét a vécékagylóból! - ez a mondat olyan hangos volt, hogy még jó ideig vízhangzott a fiúk fülében. Peter elég jól beszorult, Sirius fejében még az is megfordult, hogy le kell vágni. Lassan már 3 órája erőlködtek, mikor Remus megszólalt.

- Mi lenne, ha megpróbálnánk varázslattal? - kérdezte csak úgy mellékesen.

- És eddig miért nem fordult meg ez a fejedben?! - Sirius feje tiszta vörös volt. - Eszedbe se jutott, hogy úgy előbb elmehetnénk?!!! - itt már tényleg ordított. A keze már elindult Remus felé, szerencse, hogy James közbeszólt.

- Várj! Akkor megpróbáljuk varázslattal? - kérdezte.

- Igen. Suvickus! - ahogy a varázsszó elhagyta Remus száját, az eucto-plazma eltűnt és Peter feje kicsusszant a WC-ből.

- Soha többé nem jövök egyedül WC-re! - szólalt meg hirtelen Féregfark, és belehányt a WC kagylóba.

 

*Kérlek szóljatok hozzá! Írjátok le a véleményeteket.

 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.